2011. máj. 27.

WC hátfal panellakásban

 Budapest a panellakások erdeje, de sorolhatnánk más nagyvárosokat is. Egyik újabban felmerülő probléma a panellakásoknál a wc mögötti hátfal, amely a lefolyó csöveket takarja. Régen vaslemezzel, egyéb borításokkal oldották meg ezek elrejtését.

WC hátfal csere
Panel lakás WC-je a XIII. ker-ben.

 Manapság igyekeznek az emberek saját vízórát felszerelni, hogy csak a saját vízfogyasztásukat mérjék és fizessék. Ezért  is vetődött fel ez a probléma: egy olyan falat kell a régi lemez helyére szerelni, amely esztétikusabb a régi vaslemeznél, és praktikusabb is, könnyű hozzáférést biztosít a vízóra leolvasónak.  

Panel lakás WC hátfal csere
Ugyanez a panel lakás WC-je, átalakítás után.


Ez a kivitelezés gipszkarton technológiával megvalósítható, a gipszkartonba beépíthető szerelőajtóknak köszönhetően pedig könnyen hozzáférhetőek az órák. 

Panel lakás WC hátfal XI. ker.
Egy XI. ker-i panellakás wc-je elkészítés után.

Persze ezek a falak házanként, lakásonként eltérőek, évek múlásával sok helyen átalakításon estek át és ezért helyenként külön megoldásokat igényelnek. Ha véletlenül csöveket szerelni kell a lakásban (ne legyen így!), a gipszkarton bontható és javítható. Emellet glettelhetjük és festhetjük olyan színre, amilyenre szeretnénk.
 A mai kor egyik fontos építőanyaga a gipszkarton, sok minden megoldható általa, gyorsan, amire eddig körülményesen voltunk képesek.

Panel WC lebontott vaslemezzel.
Egy békásmegyeri panellakás WC-je.

Panel WC
A WC mögötti fal gipszkartonból készült, ami glettelve van.

Panel WC.
Lefestett gipszkarton fal szerelőajtókkal.

Hasznos linkek:






Ha kérdése van...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése