2011. júl. 6.

Vision Wallcoverings (tapéta) ragasztása




  Rengeteg típusú és fajtájú tapéta létezik, ragasztásuk, felrakási technikájuk sokszor eltérő, változhat anyaguktól, márkájuktól, fajtájuktól.
  Amikor a tulajdonos különleges tapétára vágyik, találnia kell egy kimondottan tapétával foglalkozó boltot, ahol nagyobb a választék. Szerencsére ma tapétabolt Magyarországon nem ritka, találhatunk szinte minden nagyvárosban. Egy ilyen tapétacentrum valószínűleg nagy eséllyel tartalmaz kedvünkre való egyedi tapétát, még ha csak rendelésre is, de lehetséges. Tapéta katalógus segítségünkre van a kiválasztásban, könnyebben el tudjuk képzelni a helyiség falain. Ilyenkor nem figyeljük a kivitelezés formáját, arra ott van a tapétázó mester. Később rájövünk, hogy nehezen találunk olyan szakembert, aki elvállalja a különleges tapétázást, vagy ha igen, akkor szépen fel tudja-e ragasztani a minőségi tapétát.
  Egy ilyen helyzet állt elő, amikor egy itthon ritka tapétát rendelt a tulajdonos egy tapéta katalógusból. A tapéta egy hónap múlva megérkezett, és amikor megtalált bennünket, már többen nem vállalták el a kivitelezést, mondván, hogy még ilyet nem ragasztottak.

Nappali oldalfala kivitelezés előtt.

  A terv egy dekorációs stukkó keret készítése és három típusú tapéta ragasztása. A fal egyik felén és a kereten belül az egyik típus, a fal másik felén, a kereten kívül a másik típust kellett ragasztani. Egy harmadik típusú tapétából pedig a hálószoba ágyvégénél levő falat kellett ragasztani.
  Először a dekorációs keretet kellett létrehoznunk, mert ennek az illesztéseit ki kellett gipszelnünk, majd lefestenünk mielőtt tapétázzuk a falat.

Dekorációs stukkó keret oldalfalon.

  A szóban forgó tapéta egy Vision márkájú új-zélandi gyártmányú különleges tapéta, ami ár szempontjából a drágább kategóriába tartozik. Ennek a tapétának a különlegessége, hogy előre be van ragasztózva a hátulja, ami víz hatására aktiválódik. A tapétázott felületnek szilárdnak, pormentesnek és stabilnak kell lennie. A tapétacsíkokat előre méretre kell vágni gondosan ügyelve a tapéta minták távolságára, és egy vizes kádban áztatva aktiválódik a ragasztó. A tapétacsík végénél fogva kihúzzuk a tapétát a tapétázó asztalra, összehajtjuk és pihentetjük, hogy puhuljon a tapéta, de nem túl sokáig, nehogy összeragadjon. Ezután felhelyezzük a kijelölt helyre és középről a szélei felé simítjuk, végül vizes szivaccsal letöröljük a felesleges ragasztót.

Vision wallcoverings nappaliban.

  A Vision Wallcoverings tapéta gyönyörű, különleges, egyedi megjelenést biztosít az otthonunknak. A nap különböző szakában más-más a színhatás és a színérzet általa, melyet csak az tud igazán átérezni, aki élőben látja.

Vision wallcoverings tapéta hálószobában.

A Vision Wallcoverings tapétát Új-Zélandon gyártják, a termékek mára Európában, Ázsiában, Amerikában is népszerűek.


Vision wallcoverings (tapéta)
(videó)



Tapétázás linkek:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése