2011. nov. 7.

Gipszkarton könyvespolc




Fontos szempont lehet a helykihasználás a lakásunkban, házunkban. Minél kisebb a lakóterünk, annál nagyobb szerepet játszik ez a tényező. Egy tetőtéri lakásban az átlagosnál is több, nehezen kihasználható hely van a tető ferde részei miatt. A gipszkarton által kínált lehetőségek segítséget nyújthatnak ilyen, és hasonló problémák megoldásainál...

Tetőtéri lakás ferde tetősíkkal.

A terv a megrendelő elképzelésén alapult, melynek lényege, a szoba sarokrészének a beépítése volt, melyben könyvek, apróságok sorakoznak majd. Egy gyári könyvespolc, vagy szekrény ilyen szabálytalan méreteknél nem teljesen tölti ki a teret, ezért esett a választás a gipszkartonra, és az általa hasznosan kitölthető részekre.

Gipszkarton könyvespolc festés előtt.

Minden kivitelezés más és más, amely függ a körülményektől, a hely adottságaitól. A polc szerkezetét gipszkarton profilok alkotják, az elemek rögzítéséért a csavarok a garanciák, amelyekkel egy ilyen mű alkotásánál nem szabad spórolnunk. A szerkezet elkészülte után a gipszkarton lapok rögzítése, majd a szükséges élgyalulások következtek.


A végleges simítást és festést ebben az esetben nem mi végeztük, a befejezés egy kolléga munkáját dicséri.

Gipszkarton könyvespolc festés után.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése