2012. ápr. 4.

Festés, színkeverés


 Amikor környezetünk változtatására szánjuk el magunkat, színekkel nagy mértékben befolyásolhatjuk későbbi közérzetünket. Mindenkihez más színek állnak közel.
 Üzletünk kialakításánál fontos szempont ez, a betérő vendégre milyen hatással van, nyugodt lesz, jókedvű, vagy esetleg kedvetlen. Ha a lehető legjobbat akarjuk kihozni, érdemes a színek harmóniájával foglalkozni, vagy megkérdezni olyan személyt, aki ért a színhatásokhoz. A bútorok, lámpák színei, a megvilágítás változtat a környezeti összhatáson, ezért ezekkel a szempontokkal számolni kell. 

Festés V. ker
V. ker-i étterem festés után.


Egy étterem vendégei számára nem mindegy, hogy érzik magukat, miközben itt töltik az időt, és a végén milyen érzéssel távoznak. Ugyanez vonatkozik irodánkra, ahol dolgozunk, a tárgyalóteremre, ahol az üzletet bonyolítjuk, a szín mindenhol körülvesz.

Frissen festett étterem az V. ker-ben.
Más megvilágításban ugyanez az étterem.

 A helyiségek festésénél 2 réteg festéssel mindenképpen számolnunk kell, de vannak felületek, ahol 3 réteg is szükséges. Nem mindegy a festék minősége sem, ne elégedjünk meg az olcsó festékkel, mert nem biztos, hogy takar is. Az otthoni színkeverés több problémát felvethet, pl.: foltos a fal, pedig már 4-szer festettük, látszanak az ecsetnyomok. Ennek magyarázata, hogy az olcsó festék nem bírja a színezőt, ami kicsapódik a falon. A nagyon világos színeknél megoldható a házi színkeverés, de az erősebb színekkel nem ajánlom. A színező tintákkal egy idő után nem tudunk erősíteni a színeken, csak több lesz benne, és még foltosabb lesz. A gyári színkeverésnél nem ilyen festékből keverik a színt, hanem egy ún. bázis fehérhez teszik a gyári színezőt, aminél nem lesz foltos a falunk. Egy átlagos világos színes festék ára (2012-ben)kb. 15000-20000 Ft/15l körül találhatunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése