2012. aug. 13.

Gipszkarton válaszfal

 A gipszkarton válaszfal sokszor hasznos lehet, amikor a lakóteret elszeretnénk választani, kisebb területekre felosztani (pl.: a gyerekek nőnek, nem férnek el 1 szobában). Ha lehetőségünk van a szoba felosztására, akkor egy gyors, és hatékony megoldást nyújt a gipszkarton válaszfal. Ezekben a falakban lehetőség van konnektorok, kapcsolók kialakítására, és gyorsabban készül el, mint egy hagyományos téglafal, amelyet még vakolni is kell.

Gipszkarton válaszfal szerkezete.
Gipszkarton válaszfal profiljai.

 A gipszkarton válaszfalba ajtót is szerelhetünk, szigetelhetjük, majd amikor kész, glettelés után festhetjük, tapétázhatjuk, stukkót ragaszthatunk rá, dekorálhatjuk.

Gipszkarton válaszfal ajtónyílása.Gipszkarton válaszfal ajtóbeállítással.
Ajtónyílás kialakítása gipszkarton válaszfalban.

 A gipszkarton fal szerkezete UW, és CW profilokból áll. A CW profilokra kerülnek a gipszkarton táblák, melyeket szakszerű glettelés után festhetünk. A tartóprofilok közé tehetünk szigetelést, ami lehet üveggyapot, - kőzetgyapot, -ásványgyapot, -vagy egyéb szigetelés is. A profilok alkalmasak arra is, hogy szükség esetén kábeleket vezessünk a falban.

Kőzetgyapot szigetelés gipszkarton válaszfalban.
Gipszkarton válaszfal szigeteléssel.

 A gipszkarton glettelésénél ügyelnünk kell az üvegszövet bandázs megfelelő alkalmazására, a későbbi megrepedések elkerülése miatt. A bandázs alatt mindenhol lennie kell gipsznek, így elkerülhető a szalag hólyagosodása.
 A gipszkarton falra képeket, polcokat szerelhetünk megfelelő tiplik, csavarok alkalmazásával.  A falat, gipszkarton álmennyezettel, előtétfallal, egyéb megoldásokkal kombinálva egy teljesen új belsőt kaphat a helyiség, amely a régi lakást új színben tünteti fel. Irodáknál, helyfelosztásánál, átalakításánál is teret hódít a gipszkarton válaszfal, gyors megoldás, kevés kosszal jár, praktikus, szerelhető-bontható. A gipszkarton válaszfal készülhet normál, tűzálló, vízálló kivitelben, szimpla, dupla, vagy tripla réteg gipszkartonnal.
 A gipszkarton válaszfal ára típusától, felhasznált anyagoktól függően változik, amit meghatározhat több kúlső tényező is(pl.: megközelíthetőség, parkplási díj, emeletek száma...)



Gipszkarton álmennyezet.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése